top of page

Riedučiais aplink Lietuvą


Vasaros riedučių sezonui įsibėgėjus Lietuvos riedučių kultūros aplinką sudrumstė puiki žinia - ekstremalaus riedučių sporto entuziastų klubas “Vilnius Rolling” rūgpjūčio 1 – 5 d. leisis į kelionę aplink Lietuvą. Kitaip nei įprastai, šiuo atveju geriausių Lietuvos riedutininkų būrys susipažins ne tik su pačiais miesteliais, bet ir su naujai juose įrengtais skatepark’ais.

Paskutinius kelis metus ekstremalaus važinėjimo riedučiais entuziastų gretos retėja ir nebesulaukia daug dėmesio Lietuvoje. Tai ypač atsispindi tolimesniuose provincijos miesteliuose. Anksčiau aktyviai važinėjusių ir išvykusių į didesnius miestus riedutininkų nepakeičia nauja karta, tad neišvengiamai entuziastų ratas tirpsta. Miestelių jaunimas, besidomintis ekstremaliu sportu, savo akimis nebeišvysta žmonių, kurie aktyviai važinėtų riedučiais, taptų pavyzdžiu ir siekiamybe bei sukeltų susidomėjimą šiuo sportu. Ekstremalaus užsiėmimo gyvybingumui palaikyti yra itin svarbu sudominti ne tik didmiesčių, bet ir atokesnių miestų jaunimo gretas. Nepaisant to, jog miestuose būna įrengti aukštos kokybės rampų aikštynai, į juos šios kultūros užuomazgos skverbiasi itin lėtai. Šio turo metu bus aplankyti Šiauliai, Akmenė, Venta, Telšiai, Kretinga, Palanga, Klaipėda bei Kaunas. “Vilnius Rolling” komanda apsilankymo metu įdės visas jėgas, kad nustebintų ir sudomintų susirinkusiuosius!

Kita, tačiau ne ką mažiau svarbi, turo rengimo priežastis - suteikti galimybę mažesnių miestų jaunimui išvysti naują ir patrauklų laiko praleidimo būdą, kuris pasižymi įvairiomis unikaliomis savybėmis: pradedant nuo kūno koordinacijos ir valdymo tobulinimo iki aktyvaus kūno raumenyno vystymo bei galimybe susikurti naują draugų ratą. Dėl šios priežasties kiekvieno apsilankymo skirtingame mieste metu bus suteikta galimybė susidomėjusiam jaunimui išbandyti “Terrasport” parduotuvės suteiktus naujus ir profesionalius rampinius riedučius kartu su “Vilnius Rolling” klubo narių pagalba visiškai nemokamai. Teigiami įspūdžiai neišvengiami!

Taigi, šį turą “Vilnius Rolling” klubas organizuoja vedamas savo aistros - važinėjimo riedučiais bei šios ekstremalaus sporto kultūros populiarinimo visoje Lietuvoje. Kiekviename aplankytame miestelyje komanda ir mažus, ir didelius stebins savo triukais bei suteiks unikalią galimybę su profesionalų pagalba tai išbandyti visiems susidomėjusiems. Na, o laiko iki turo pradžios liko jau visai nedaug, tad “Vilnius Rolling” komanda jau planuoja paskutines kelionės detales ir į kelią pajudės jau pirmadienį (rūgpjūčio 1d.), tad sekite turo naujienas bei tikslesnį atvykimo į Jūsų miestą laiką socialinio tinklo Facebook “Vilnius Rolling” klubo paskyroje bei renginio paskyroje nuoroda: https://www.facebook.com/profile.php?id=984204135012106

Archyvas
bottom of page